Informationshanteringsplan

Få struktur och ordning på informationen

Kurs för dig som vill ha ordning och reda

Skapa en informationshanteringsplan som verkligen gör skillnad

Efter kursen kommer du att kunna skapa, implementera och förvalta en informationshanteringsplan. En informationshanteringsplan är ett viktigt redskap för att strukturera och styra upp informationen i en verksamhet. Planen ger detaljerade hanteringsregler som underlättar det dagliga arbetet för samtliga medarbetare.

Under utbildningen lär du dig hur du ska kartlägga och analysera de viktiga informationstillgångarna som finns i din verksamhet, var de lagras och hur de ska hanteras. Under kursdagen får du kunskap om hur du får ut mesta möjliga nytta av informationshanteringsplanen. 

Lär dig göra en användbar informationshanteringsplan!

Dokumentinfo har valt en form av kurs som innehåller både aktiva online-seminarier och självständiga övningar. Kurserna genomförs under tre halvdagar, måndag – onsdag. Varje kursdag inleds med ett online-seminarium på 2 timmar klockan 9-11 och därefter behöver du ägna ca 1 timme/dag åt övningar. Kurserna genomförs helt på distans och innehåller följande moment:

 • Lärarledda online seminarier med föreläsning, diskussionspunkter och frågestund. Samtliga deltagare ser och hör varandra. 
 • Förinspelade video där varje deltagare tittar självständigt.
 • Länkar till/ nedladdningsbara PDF:er med text som deltagarna läser självständigt
 • Chatt med kursledare som är tillgänglig alla tre kursdagar
 • Övningar som deltagarna utför självständigt
 • Test av kunskaperna
 • Efter genomgången kurs finns möjlighet att ladda ner ett kursintyg
 • Individuell uppföljning med möjlighet att ställa just dina frågor

Du behöver ha dator med möjlighet att delta via video och ljud, vill du göra övningar eller läsa texter på papper behöver du ha möjlighet att skriva ut material.

Kursstart

Mån-OnsMaj03
Online-seminarier och självständiga övningarStockholmTill anmälan
Mån-OnsNovember01
Online-seminarier och självständiga övningarStockholmTill anmälan

Kursinnehåll

Aktiva online-seminarier och självständiga övningar
[/dischemarad]
TidAktivitet
Mån 09:00 - 11:00

Vad krävs för att få till en bra plan för informationshantering? Hur ska vi förhålla oss till IT-arkitekturen, processer och klassificeringsstruktur?

Online-seminarium
1 timme övningar på egen hand
Tis 09:00-11:00

Vilka hanteringsregler finns och vad styr dessa?Vilka metoder finns för att inventera informationstillgångarna?

Online-seminarium
1 timme övningar på egen hand
Ons 09:00-11:00

Hur uppnår vi att planen följs? Förvaltning av informationshanteringsplanen

Online-seminarium
Efter kurs
Möjlighet att göra test och skriva ut kursintyg

Lär dig göra en användbar informationshanteringsplan!

Vi kan komma till er!

En intern kurs för hela arbetsgruppen, enheten eller hela organisationen så att vi kan fokusera på just era frågor och skapa en bra diskussion.

Alla våra öppna kurser kan arrangeras som interna kurser hos er. Interna kurser kan skräddarsys så att vi anpassar efter er verksamhet och era frågor och skapar en bra grund för fortsatt arbete.  

Vi diskuterar gärna vidare med dig om hur vi kan uppfylla dina behov.

Kontakta oss

Välkommen till min kurs!

Jag hoppas jag får dela med mig av min erfarenheter till dig!

Vill du skapa en informationshanteringsplan som fungerar som ett bra redskap? Jag tycker att det är viktigt att det finns en plan för hur informationen ska hanteras i en organisation. Det är ett bra sätt att säkerställa att externa och interna krav uppfylls. Informationstillgångarna behöver förvaltas och i det arbetet ingår att kartlägga dem, veta var de finns och vilka regler som ska tillämpas. Inte minst är detta betydelsefullt för att kunna relatera informationen till IT-arkitekturen och informationssäkerhetsarbetet. Oavsett om du har arbetat med dokumenthanteringsplaner innan ska börja arbeta med detta så passar denna kurs dig. Jag hoppas jag får dela med mig av min erfarenheter till dig, vi ses väl?

Veronica Burhed
Kursledare

Veronica är en erfaren kursledare med arbetserfarenhet inom stat, kommun, landsting, statliga och kommunala bolag. Hon har flerårig erfarenhet av arbete med dokumenthanteringsplaner och informationshanteringsplaner. i både små och stora organisationer. Veronica har bred erfarenhet av verksamhetsutveckling inom informationshantering.

Anmäl dig

Öka din kompetens och ta del av andras erfarenheter

  Namn*

  Epost*

  Telefon

  Specialkost

  Befattning*

  Företag/organisation*

  Adress*

  Postnummer*

  Postort*

  Fakturareferens*

  Hur vill du bli fakturerad?*

  GLN-nummer för E-faktura

  Organisationsnummer*

  E-post för Faktura*

  Fakturaadress*

  Fakturapostnummer*

  Fakturapostort*

  Övrigt, tex rabattkod

  Jag godkänner anmälningsvillkoren

  Jag är medveten om att Dokumentinfo behandlar personuppgifter enligt gällande lagar och företagets integritetspolicy

  Pris

  4500 SEK exkl moms. I kursavgiften ingår: Aktiva webbinarier med kunnig kursledare, övningar och diskussioner enligt programmet för aktuell kurs. Efter genomförd kurs finns möjlighet att göra test och skriva ut kursintyg. Deltagare har tillgång till kursen 5 veckor, 2 veckor innan kursstart och 2 veckor efter kursavslut.


  Villkor

  Allmänna villkor:

  Anmälan kan göras via formulär här på sidan under respektive kurs, tel 0302-15430 eller info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. Anmälan är obligatorisk och bindande så snart Dokumentinfo mottagit anmälan. Plats på kurs får överlåtas på annan person. Vid överlåtelse av plats ska Dokumentinfo meddelas senast en vecka innan kursstart.

  Vid avbeställning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbeställning senare än två veckor före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften.

  Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet, att byta ut kursledare och att ställa in kursen. Anmäld deltagare får besked om inställd kurs senast dagen innan kursen skulle ha arrangerats, eventuellt betald deltagaravgift återbetalas givetvis. Ersättningar därutöver utges inte.

  Erfaren arrangör

  Vi har genom åren haft tusentals deltagare på våra olika evenemang. Vår långa erfarenhet av kursarrangemang och roll som experter på informationshantering garanterar dig en kursdag präglad av kvalitet.

  Intresserad av diarieföring?


  Informationshanteringsplan i praktiken

  Få struktur och ordning på informationen

  Du kommer att kunna skapa, implementera och förvalta en informationshanteringsplan. En informationshanteringsplan, som även kallas arkivbildningsplan, dokumenthanteringsplan, eller informationsförvaltningsplan, är ett viktigt redskap för att strukturera och styra upp informationen i en verksamhet. Under utbildningen lär du dig hur du ska få ordning på de viktiga informationstillgångarna som din verksamhet äger, var de lagras och hur de ska hanteras.