Skolans informationshantering

Skolans information är en viktig resurs!

Grundkurs för dig som vill veta mer om skolans information

Lär dig mer om skolans information!

Arbetar du administrativt inom skolan? Kanske har du arkivansvaret på din förvaltning eller arbetar du som administrativt stöd ute på en eller flera skolor? Det spelar ingen roll om du är verksam i den kommunala skolan eller på en friskola. Efter dagen känner du dig tryggare i din roll. Du får en genomgång av lagar, regler och gallringsråd som gäller hantering av information och vi går tillsammans igenom de vanligaste handlingarna och hur de hanteras. Du får också praktiska tips på hur ditt arkiv blir mer lättskött och vikten av att diarieföra. Vi pratar om det positiva med att få till en användbar dokumenthanteringsplan och hur du kan tänka gällande skolans digitala system. Vi arbetar med praktiska övningar och diskuterar aktuella frågor.

Under utbildningen får du både teoretiska kunskaper om arkivering och praktiskt tips för arbetet i arkivet. Ladda ner kursprogram

Lär dig mer om skolans information på en dag!

OnsdagMaj13
Clarion postGöteborgTill anmälan
TisdagOktober06
Bonniers Conference CenterStockholmTill anmälan

Se karta

Kursdagen

En givande dag där en erfaren kursledare delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper
[/dischemarad]
TidAktivitet
09:00 - 10:00

Presentation och inledning

Varför är arkiv och informationshantering viktigt? Vi går igenom lagkrav och andra styrande dokument och du lär dig mer om allmänna handlingar och hur de ska hanteras
10:00 - 10:15
Fikat är framdukat!
10:15 - 12:00

Dokumenthanteringsplan - kärt barn har många namn!

Hur kan man arbeta fram en användbar plan med fokus på skolans information? Vi går också igenom diarieföringens grunder. Med praktiska övningar
12:00 - 13:00
Vi äter lunch och nätverkar
13:00 - 14:15

Skolans handlingar som ska bevaras

Vi fokuserar på hur dem kan registreras och arkiveras. Vi pratar också om utlämnande av allmän handling. Med praktiska övningar
14:15 - 14:30
Fikat är framdukat
14:30 - 16:00

Gallring och rensning

Vi pratar om att gallra bland handlingar. Sista passet har vi övningar och reflekterar över vad vi lärt oss under dagen.

Lär dig mer om skolans information på en dag!

Vi kan komma till er!

En intern kurs för hela arbetsgruppen, enheten eller hela organisationen så att vi kan fokusera på just era frågor och skapa en bra diskussion.

Alla våra öppna kurser kan arrangeras som interna kurser hos er. Interna kurser kan skräddarsys så att vi anpassar efter er verksamhet och era frågor och skapar en bra grund för fortsatt arbete.  

Vi diskuterar gärna vidare med dig om hur vi kan uppfylla dina behov.

Kontakta oss

Skolans information är viktig och efterfrågas av många!

Få många praktiska tips och nätverka med andra som arbetar med samma sak

Jag har arbetat mycket med utvecklingsarbete inom arkiv- och informationshantering för olika verksamheter med fokus under senare tid främst på skola och socialtjänst. Detta är något jag tycker är roligt och viktigt! Det ska vara enkelt att ha ordning och reda bland handlingar och information och informationshanteringen ska inte ta onödig tid.  Skolan idag har stora krav på sig att dokumentera och administrera och detta behöver vi göra så smidigt som möjligt. Under dagen kommer du att få många praktiska tips, nätverka med andra och ta del av deras erfarenheter.

Jag hoppas att vi ses!

Linda Zachrisson

Linda har lång erfarenhet av offentlig verksamhet, de senaste åren från kommunal förvaltning och kommunala bolag. Hon har arbetat mycket med utvecklingsarbete inom arkiv- och informationshantering för olika verksamheter med fokus under senare tid främst på skola och socialtjänst. Linda har tagit fram styrdokument, informationshanteringsplaner och arbetat med tillsynsarbete som arkivmyndighet. Hon har också erfarenhet av arbets- och handledning inom praktiskt arkivarbete.

Anmäl dig

Lär dig av Linda!

Namn*

Epost*

Telefon

Specialkost

Befattning*

Företag/organisation*

Adress*

Postnummer*

Postort*

Fakturareferens*

Hur vill du bli fakturerad?*

GLN-nummer för E-faktura

Organisationsnummer*

E-post för Faktura*

Fakturaadress*

Fakturapostnummer*

Fakturapostort*

Övrigt, tex rabattkod

Jag godkänner anmälningsvillkoren

Jag är medveten om att Dokumentinfo behandlar personuppgifter enligt gällande lagar och företagets integritetspolicy

Pris

5300 SEK Inklusive måltider och kursdokumentation


Villkor

Allmänna villkor:

I kursavgiften ingår för varje kursdag:

  • Kursledarledda föreläsningar, övningar och diskussioner enligt programmet för aktuell kurs
  • Förmiddagskaffe, lunch, eftermiddagskaffe, frukt och vatten
  • Kursdokumentation

Anmälan kan göras via formulär här på sidan under respektive kurs, tel 0302-15430 eller info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. Anmälan är obligatorisk och bindande så snart Dokumentinfo mottagit anmälan. Plats på kurs får överlåtas på annan person. Vid överlåtelse av plats ska Dokumentinfo meddelas senast en vecka innan kursstart.

Vid avbeställning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbeställning senare än två veckor före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften.

Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet, att byta ut kursledare och att ställa in kursen. Anmäld deltagare får besked om inställd kurs senast dagen innan kursen skulle ha arrangerats, eventuellt betald deltagaravgift återbetalas. Ersättningar därutöver utges inte.

Erfaren arrangör

Vi har genom åren haft tusentals deltagare på våra olika evenemang. Vår långa erfarenhet av kursarrangemang och roll som experter på informationshantering garanterar dig en kursdag präglad av kvalitet.

Intresserad av arkivering?