Socialtjänstens informationshantering

Rättssäker dokumentation

Grundkurs för dig som arbetar administrativt inom socialtjänsten

Så får du ordning på dokumentationen!

Arbetar du med administration inom socialtjänsten och har kanske nyligen fått ansvar för ert arkiv? Kanske är du arkivassistent eller arkivredogörare och behöver känna dig tryggare i din roll? På kursen går vi igenom gällande regelverk och gallringsråd och du får också praktiska tips på hur ditt arkiv kan bli enklare att hantera. Vi pratar om vikten av en användarvänlig dokumenthanteringsplan, gallring och utlämnande av allmän handling. Tillsammans går vi igenom de igenom de vanligaste handlingstyperna och akterna med tanke på både pappershandlingar och digitala system. Under dagen jobbar vi med praktiska övningar och du får möjlighet att nätverka med andra.

Socialtjänstens informationshantering är en grundkurs för både dig i offentlig verksamhet och för dig som arbetar hos en privat utförare och kräver inga förkunskaper.

Lär dig mer om socialtjänstens information på en dag!

Kurserna genomförs under en bestämd kalendervecka och tar ca 10 timmar totalt att genomföra. De genomförs helt på distans och innehåller följande moment:

  • Lärarledda seminarier via videokonferens med föreläsning, diskussionspunkter och frågestund. Samtliga deltagare ser och hör varandra. 
  • Förinspelade video där varje deltagare tittar självständigt.
  • Länkar till/ nedladdningsbara PDF:er med text som deltagarna läser självständigt
  • Chatt med kursledare
  • Övningar som deltagarna utför självständigt eller på ett lärarlett seminarium
  • Test av kunskaperna
  • Efter genomgången kurs finns möjlighet att ladda ner ett kursintyg.

Du behöver ha dator med möjlighet att delta via video och ljud, vill du göra övningar eller läsa texter på papper behöver du ha möjlighet att skriva ut material.

Kursstart

Mån-FreJuni12
Distans10 timmar under en veckaTill anmälan

Kursinnehåll

Lärarledda seminarier kombinerat med självständiga studier
TidAktivitet
Mån 09:00 - 11:00

Seminarium med kursledaren

Vi går igenom lagkrav och andra styrande dokument och du lär dig krav på hanteringen av socialtjänstens information 
Självständiga studier
Texter att läsa, övningar att göra, video att se
Tis 13:00-14:00

Chatta med kursledare

Ställ dina frågor kring kursmaterialet
Självständiga studier
Texter att läsa, övningar att göra, video att se
Ons 10:00-12:00

Vi fokuserar på socialtjänstens olika handlingstyper och akter. Vi pratar om gallring och praktisk hantering i av socialtjänstens olika akter i arkivet.
Självständiga studier
Texter att läsa, övningar att göra, video att se
Tors 13:00 - 14:00

Chatta med kursledare

Ställ dina frågor kring kursmaterialet
Självständiga studier
Texter att läsa, övningar att göra, video att se
Fre 9:00 - 11:00

Seminarium med kursledaren

Hur ska information som ska bevaras för all framtid hanteras? Hur ska gallring ske? Vi tar också upp utlämnande av allmän handling 
Självständiga studier
Test och kursintyg

Lär dig mer om socialtjänstens information på en dag![/gdlr_button]

Vi kan komma till er!

En intern kurs för hela arbetsgruppen, enheten eller hela organisationen så att vi kan fokusera på just era frågor och skapa en bra diskussion.

Alla våra öppna kurser kan arrangeras som interna kurser hos er. Interna kurser kan skräddarsys så att vi anpassar efter er verksamhet och era frågor och skapar en bra grund för fortsatt arbete.  

Vi diskuterar gärna vidare med dig om hur vi kan uppfylla dina behov.

Kontakta oss

Lär dig mer om socialtjänstens information!

Det är viktigt med en rättssäker hantering av handlingar och akter

Jag har arbetat mycket med utvecklingsarbete inom arkiv- och informationshantering med fokus under senare tid främst på skola och socialtjänst. Detta är något jag tycker är roligt och viktigt!

Lätt eftersökt och tillgänglig information ger en ökad kvalitet och ett mer effektivt arbetssätt. Det sparar också tid som vi kan lägga på andra arbetsuppgifter. Om du har koll på ditt arkiv och din information underlättas också utlämnandet av handlingar när dessa efterfrågas. Jag hoppas att jag och andra deltagare under dagen ska komma med praktiska tips som gör ditt arbete enklare, roligare och ditt arkiv mer lättarbetat.

Jag hoppas att vi ses!

Linda Zachrisson

Linda har lång erfarenhet av offentlig verksamhet, de senaste åren från kommunal förvaltning och kommunala bolag. Hon har arbetat mycket med utvecklingsarbete inom arkiv- och informationshantering för olika verksamheter med fokus under senare tid främst på skola och socialtjänst. Linda har tagit fram styrdokument, informationshanteringsplaner och arbetat med tillsynsarbete som arkivmyndighet. Hon har också erfarenhet av arbets- och handledning inom praktiskt arkivarbete.

Anmäl dig

Lär dig av Linda!

Namn*

Epost*

Telefon

Specialkost

Befattning*

Företag/organisation*

Adress*

Postnummer*

Postort*

Fakturareferens*

Hur vill du bli fakturerad?*

GLN-nummer för E-faktura

Organisationsnummer*

E-post för Faktura*

Fakturaadress*

Fakturapostnummer*

Fakturapostort*

Övrigt, tex rabattkod

Jag godkänner anmälningsvillkoren

Jag är medveten om att Dokumentinfo behandlar personuppgifter enligt gällande lagar och företagets integritetspolicy

Pris

6500 SEK exkl moms. I kursavgiften ingår:Kursledarledda föreläsningar, övningar och diskussioner enligt programmet för aktuell kurs. Efter genomförd kurs finns möjlighet att göra test och skriva ut kursintyg. Deltagare har tillgång till kursen 5 veckor, 2 veckor innan kursstart och 2 veckor efter kursavslut.


Villkor

Allmänna villkor:

Anmälan kan göras via formulär här på sidan under respektive kurs, tel 0302-15430 eller info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. Anmälan är obligatorisk och bindande så snart Dokumentinfo mottagit anmälan. Plats på kurs får överlåtas på annan person. Vid överlåtelse av plats ska Dokumentinfo meddelas senast en vecka innan kursstart.

Vid avbeställning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbeställning senare än två veckor före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften.

Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet, att byta ut kursledare och att ställa in kursen. Anmäld deltagare får besked om inställd kurs senast dagen innan kursen skulle ha arrangerats, eventuellt betald deltagaravgift återbetalas givetvis. Ersättningar därutöver utges inte.

Erfaren arrangör

Vi har genom åren haft tusentals deltagare på våra olika evenemang. Vår långa erfarenhet av kursarrangemang och roll som experter på informationshantering garanterar dig en kursdag präglad av kvalitet.

Intresserad av arkivering?