Ny konsult på Dokumentinfo

Peter Friberg börjar idag
2 sep 2019

Ny konsult på Dokumentinfo

/
Postad av
/
Kommentarer0

Peter är nyanställd på Dokumentinfo och har lång erfarenhet av kommunal verksamhet. Han kommer senast från Göteborgs stad där han arbetat som chef, nämndsekreterare och projektledare. Han har god insikt i de utmaningar och frågor som kommuner möter kring digitalisering, informations- och ärendehantering – både för den dagliga verksamheten och ur ett ledningsperspektiv. ”Lösningarna finns oftast i samverkan mellan verksamheten och olika stödfunktioner. Ofta handlar det om att finna praktiska lösningar i nya gemensamma strukturer och processer.”, säger Peter.

Peter har också god erfarenhet att arbeta med processutveckling och att initiera nya verksamheter, både att utreda behov och förutsättningar och att starta upp nya verksamheter.

Peter hämtar drivkraften i sitt arbete från att driva utvecklings- och förbättringsprocesser. ”I mötet mellan lagstiftning, IT-system och traditionell ärendehantering finns många spännande frågor. Kraven på att vara tillgänglig och att ha kontroll över sin information har ökat på offentliga myndigheter, och min målsättning är att lösa de utmaningar som detta skapar.”