CERTIFIERAD INFORMATIONSCONTROLLER

Det här är kursen för dig som vill gå en längre fördjupningskurs och bli certifierad informationscontroller. Kursen fokuserar på de kunskaper du behöver för att ta ett systematiskt helhetsperspektiv på informationshanteringen. Den kommer att ge dig den kompetens som krävs för att du på ett proaktivt sätt ska kunna bidra i utvecklingen av din organisations informationshantering.

Certifiering

Du bör ha tidigare erfarenhet av arbete med informationshanteringsfrågor

10 tillfällen

Om kursen

Vår kurs för certifierad informationscontroller fokuserar på att ge dig en omfattande utbildning inom informationshantering. Kursen kombinerar lärarledda online-seminarier med självständiga övningar, allt för att du ska få de verktyg som krävs för att hantera informationshanteringens olika aspekter. Under kursen behandlas både digital och fysisk informationshantering, och vi lägger särskild vikt vid regelverk och praxis för att säkerställa korrekt hantering av information.

Skapa ordning och struktur i informationshanteringen

Denna informationscontroller-kurs ger dig kunskap och färdigheter för att skapa ett strukturerat informationsflöde i din organisation. Kursen fokuserar på viktiga områden som dokumenthantering, systemförvaltning och arkivering, samt projektledning och förändringsledning. Genom kursen lär du dig att utföra informationskartläggningar, tillämpa relevanta regelverk och utveckla en helhetssyn på hur information ska hanteras inom ramen för din verksamhets behov.

 

Till kursanmälan
  • "Mycket bra kursupplägg med fler kortare föreläsningar Bra kunskap att ta med sig i det dagliga arbetet"

  • "En gedigen utbildningsplan och ett flertal tillfällen att gå igenom allt. Positivt att använda sig av deltagarnas organisationer som exempel"

  • "Den har varit mycket bra, lärt mig massor. Jag kommer ha nytta av mina nya erfarenheter i kommande jobb. Tack"

Resultat efter kursen

  • Djupgående förståelse för informationshanteringens delar: Du lär dig om processer för systemförvaltning, dokumenthantering och registrering, samt hur dessa samverkar för att skapa en effektiv informationshantering.
  • Kunskap om regelverk och praxis: Få insikt i hur olika regelverk samspelar och lär dig att navigera i ett landskap av regler för att säkerställa att all information hanteras på ett korrekt och lagligt sätt.
  • Verktyg för verksamhetsutveckling och projektledning: Kursen ger dig kompetensen att arbeta i projekt och uppnå synergieffekter genom att samverka med andra kompetenser inom din organisation.
  • Förmåga att utföra informationskartläggningar: Du kommer att kunna arbeta med kartläggningar och förstå hur du tillämpar olika regelverk för att strukturera och effektivisera informationsflöden.
  • Kursstarter:
    2024-09-24
    2025-03-04

  • 10 tillfällen

  • Lärarledda seminarier i realtid

  • Certifiering

  • Du bör ha tidigare erfarenhet av arbete med informationshanteringsfrågor

  • Pris
    28 900 kr exkl moms

Utbildningmoment

Aktiva online-seminarier och självständiga övningar
Kursen genomförs under två halvdagar per vecka, tisdagar och torsdagar under fem veckor. Varje kursdag innehåller ett online-seminarium på två timmar mellan klockan 13.00-15.00. Dessutom behöver du räkna med ca tre timmar per vecka för övningar och självstudier.

Moment 1: Digital informationshantering och externa krav

Moment 2: Förvalta IT-system, Informationssäkerhet

Moment 3: Förändringsledning och projekt

Moment 4: Processer och ärendehantering

Moment 5: Kartlägga informationsflöden

Test

Pris och Allmänna villkor

Kursavgiften är 28.900 SEK exkl. moms. I kursavgiften ingår: aktiva online-seminarier med kunnig kursledare, övningar och diskussioner enligt programmet för aktuell kurs. Deltagarna har möjlighet att göra testet två gånger om man inte lyckas få godkänt resultat första gången.

Anmälan kan göras via formulär här på sidan under respektive kurs, tel 0302-15430 eller info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. Anmälan är obligatorisk och bindande så snart Dokumentinfo mottagit anmälan. Plats på kurs får överlåtas på annan person. Vid överlåtelse av plats ska Dokumentinfo meddelas senast en vecka innan kursstart.

Vid avbeställning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbeställning senare än två veckor före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften.

Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet, att byta ut kursledare och att ställa in kursen. Anmäld deltagare får besked om inställd kurs senast dagen innan kursen skulle ha arrangerats, eventuellt betald deltagaravgift återbetalas givetvis. Ersättningar därutöver utges inte.