Hantering av allmänna handlingar

Vad alla som arbetar i offentlig sektor borde veta!

Kursen är tillgänglig på webben

En genomgång i regelverket kring hantering av allmänna handlingar

Då har vi lösningen! De kan gå en kurs på ca 30 minuter framför sin egen dator och du som ledare får meddelande om vilka som klarat kursen och vilka som kan behöva en knuff på vägen. Givetvis kan man gå kursen bara för sin egen skull också.

Säkerställ att ni lever upp till lagkraven på ett enkelt sätt. Du kan som ledare vara trygg i att dina medarbetare vet vad som gäller när det gäller vad som är allmänna handlingar och hur utlämnande av dem ska ske.

Kursen innehåller fem avsnitt som belyser lagkraven på allmänna handlingar. Efter varje avsnitt kommer fem frågor som man måste ha rätt på för att gå vidare i kursen. Då säkerställs att deltagarna har tillägnat sig kunskaperna. I slutet får deltagarna ett certifikat som givetvis de själva kan skryta med men du som ledare kan enkelt få en sammanställning av resultaten.. 

Skaffa tillgång till kursen!

Kursen är tillgänglig online och tar ca 30 minuter.

Kursinnehåll

Filmer som ger en genomgång av regelverket kring hanteringen av allmänna handlingar
TidAktivitet
Avsnitt 1


Vad är en allmän handling?

Avsnitt 2

Registrering av allmänna handlingar

Avsnitt 3

Sekretess och allmänna handlingar

.
Avsnitt 4

Utlämnande av allmänna handlingar

 
Avsnitt 5

Arkivering av allmänna handlingar

 

Skaffa dig tillgång till kursen!

Vi kan komma till er!

En intern kurs för hela arbetsgruppen, enheten eller hela organisationen så att vi kan fokusera på just era frågor och skapa en bra diskussion.

Alla våra öppna kurser kan arrangeras som interna kurser hos er. Interna kurser kan skräddarsys så att vi anpassar efter er verksamhet och era frågor och skapar en bra grund för fortsatt arbete.  

Vi diskuterar gärna vidare med dig om hur vi kan uppfylla dina behov.

Kontakta oss

Allmänna handlingar - en stor resurs!

Det är viktigt att hantera dem rätt!

DDet där med allmänna handlingar, är det verkligen så kul? Självklart säger jag! Alla dagar är som gjorda för att prata om allmänna handlingar! Och att se det på film, det måste ju vara ännu bättre?
Det är viktigt att hantera allmänna handlingar enligt gällande regelverk. I dessa filmer visar jag vad alla som arbetar inom offentlig sektor behöver kunna. Min förhoppning är att du efter denna kurs ska känna dig mer säker och ha fått kunskaper som du kan omsätta i praktiken på din arbetsplats.
I mina filmer vill jag på ett dela med mig av mina kunskaper som du kan ha nytta av när du hanterar allmänna handlingar i ditt arbete! Jag hoppas att du vill titta!

Frida Lenberg

Frida är en erfaren arkivarie med bakgrund från den statliga sektorn. Hon har lett arbete med införande av ärendehanteringssystem, arbetat fram myndighetsövergripande styrdokument för hantering av allmänna handlingar, strategi för bevarande av elektroniska handlingar, gallringsföreskrifter och klassificeringsstrukturer.

Anmäl dig

Lär dig av Frida!

Namn*

Epost*

Telefon

Specialkost

Befattning*

Företag/organisation*

Adress*

Postnummer*

Postort*

Fakturareferens*

Hur vill du bli fakturerad?*

GLN-nummer för E-faktura

Organisationsnummer*

E-post för Faktura*

Fakturaadress*

Fakturapostnummer*

Fakturapostort*

Övrigt, tex rabattkod

Jag godkänner anmälningsvillkoren

Jag är medveten om att Dokumentinfo behandlar personuppgifter enligt gällande lagar och företagets integritetspolicy

Pris

Upp till 9 deltagare 495 kr/st, 10-19 deltagare 390 kr/st, för tillgång till kursen i fyra veckor. Upp till 50 deltagare från samma organisation under 4 månader 25.000 kronor. För annat deltagarantal kontakta oss för offert.


Villkor

Allmänna villkor:

I kursavgiften ingår

  • Tillgång till kursen i fyra veckor (perioden startar när du får e-post  med inlogg.  
  • Kursintyg som kan skrivas ut eller sparas som PDF

Anmälan kan göras via formulär här på sidan, på telefon 0302-15430 eller per e-post till info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. När betalning kommit Dokumentinfo tillhanda får deltagarna tillgång till kursen via e-post.

Vid anmälan av fler än 1 deltagare, ange e-postadressen i fältet ”Övrigt” i slutet av i formuläret.

Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i kursen. 

Erfaren arrangör

Vi har genom åren haft tusentals deltagare på våra olika evenemang. Vår långa erfarenhet av kursarrangemang och roll som experter på informationshantering garanterar dig en kursdag präglad av kvalitet.

Intresserad av arkivering?