INFORMATIONSHANTERING FÖR CHEFER

Kursen Informationshantering för chefer är utformad för att ge dig som chef en grundläggande förståelse för informationshantering, inklusive de lagkrav och arbetsuppgifter som ingår. Du får de verktyg du behöver för att leda medarbetare som arbetar med arkivering, diarieföring, personuppgiftshantering och andra uppgifter relaterade till informationshantering. Med den ökande digitaliseringen och förändrad lagstiftning är det viktigt att du som chef kan säkerställa att verksamhetens informationshantering håller hög kvalitet och följer de aktuella regelverken.

Inga förkunskaper krävs men du bör ha ett ansvar att leda personer som arbetar med informationshantering.

3 tillfällen

Om kursen

Den här utbildningen ger dig en djupare förståelse för informationshantering som arbetsdisciplin och hur du på bästa sätt kan leda personer med unik kompetens inom detta område. Kursen täcker både praktiska aspekter och strategiska perspektiv på informationshantering och riktar sig till chefer i offentlig sektor, där en välfungerande informationshantering är en viktig grund för fortsatt digitalisering.

Leda och utveckla informationshantering i din verksamhet

Att vara chef över medarbetare som arbetar med informationshantering kräver förståelse för hur arbetet förändras i takt med digitalisering och förändrade lagkrav. Den här kursen ger dig kunskap om de specifika utmaningar som finns inom arkivering, diarieföring och personuppgiftshantering, samt hur du kan stötta dina medarbetare i deras roller för att uppnå högre effektivitet och säkerhet i informationshanteringen.

Till kursanmälan
  • Förståelse för allmänna handlingar och deras hantering.

  • Genomgång av lagar och regler för offentlighet, sekretess, registrering och arkivering

  • Anpassad för politiker, tjänstepersoner, handläggare och chefer inom offentlig förvaltning.

Resultat efter kursen

  • Grundläggande kunskap om informationshantering: Du lär dig de centrala delarna av informationshantering, inklusive lagkrav och metoder som används inom arkivering och diarieföring.
  • Ledarskap inom informationshantering: Du får verktyg och insikter för att leda och stötta medarbetare som arbetar med informationshantering, även i en snabbt föränderlig digital värld.
  • Förståelse för digitaliseringens påverkan: Kursen ger dig kunskap om hur digitaliseringen förändrar arbetet inom informationshantering och hur du kan anpassa din verksamhet för framtida utmaningar.
  • Bättre informationsflöden: Du lär dig hur du kan förbättra informationsflöden i din organisation och säkerställa att informationshanteringen sker enligt gällande lagar och regler.
  • Verktyg för kvalitet och säkerhet: Kursen ger dig de verktyg du behöver för att säkerställa att informationshanteringen i din verksamhet håller hög kvalitet och är säker.
  • Kursstarter:
    2025-05-12
    2025-09-06

  • 3 tillfällen

  • Lärarledda seminarier i realtid

  • Inga förkunskaper krävs men du bör ha ett ansvar att leda personer som arbetar med informationshantering.

  • Pris
    6 900 kr exkl moms

Utbildningsmoment

Aktiva online-seminarier och självständiga övningar
Kurserna genomförs under tre halvdagar, måndag – onsdag. Varje kursdag inleds med ett online-seminarium på 2 timmar klockan 9-11 och därefter kan du ägna ca 1 timme/dag åt övningar. Kurserna genomförs helt på distans och innehåller följande moment:

Moment 1: Vad är informationshantering?

Moment 2: Informationshantering i praktiken

Moment 3: Att etablera en ändamålsenlig informationshantering

Pris och Allmänna villkor

6.900 SEK exkl. moms. I kursavgiften ingår: Aktiva online-seminarier med kunnig kursledare, övningar och diskussioner enligt programmet för aktuell kurs. Efter genomförd kurs finns möjlighet att skriva ut ett kursintyg. Deltagare har tillgång till kursen i 5 veckor, 2 veckor innan kursstart och 2 veckor efter kursavslut.

Anmälan kan göras via formulär här på sidan under respektive kurs, tel 0302-15430 eller info@dokumentinfo.se. Anmälan bekräftas via e-post och faktura. Anmälan är obligatorisk och bindande så snart Dokumentinfo mottagit anmälan. Plats på kurs får överlåtas på annan person. Vid överlåtelse av plats ska Dokumentinfo meddelas senast en vecka innan kursstart.

Vid avbeställning senare än fyra veckor före kursstart debiteras 50 % av kursavgiften. Vid avbeställning senare än två veckor före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften.

Dokumentinfo förbehåller sig rätten att göra ändringar i programmet, att byta ut kursledare och att ställa in kursen. Anmäld deltagare får besked om inställd kurs senast dagen innan kursen skulle ha arrangerats, eventuellt betald deltagaravgift återbetalas givetvis. Ersättningar därutöver utges inte.